Mighty Gut hersteltraject

In je darmen leven miljarden diverse kleine beestjes (micro-organismen) zoals bacteriën. De verzamelnaam hiervoor is darmmicrobioom. Veel van deze bacteriën houden je gezond. Als je te weinig van deze bacteriën hebt, dan raak je lichamelijk en mentaal uit balans. Je kan dan maag-darmklachten ervaren die lijken op het prikkelbaredarmsyndroom. De risico’s op (chronische) ziekten nemen toe. Ook word je sneller ziek, omdat ziekmakende micro-organismen makkelijker je lichaam in kunnen. Al deze klachten kunnen ervoor zorgen dat je minder zin hebt in sociaal contact, en belemmeringen opleveren binnen je functioneren in de maatschappij. Herkenbaar?

 

Het is voor iedereen belangrijk om zijn goede darmbacteriën te verzorgen via de volgende 3 pijlers;

  • juist eet- en voedingspatroon
  • voldoende beweging
  • stressreductie

Zoek hierbij begeleiding van iemand met kennis over het darmmicrobioom, op het moment dat je gezondheidsklachten ervaart, of het lastig vindt om je aan deze 3 pijlers te houden. Blijf in ieder geval niet met klachten rondlopen, dat is zonde.  

Via laboratorium onderzoek op een klein beetje ontlasting wordt het ecosysteem van je darmen in kaart gebracht. Je krijgt via een uitgebreid rapport te lezen welke goede bacteriestammen je kunt aanvullen en hoe je jouw darmmicrobioom het beste kunt verzorgen. Dankzij deze revolutionaire benadering kom je mentaal en lichamelijk in balans en word je minder (snel) ziek.

stap 1

Voorbereiding; intake- en onderzoekgesprek in totaal 1,5 uur                               

Via mondelingen vragen achterhaald de diëtist je gezondheidsklachten en mogelijke oorzaken. Daarna worden meetgegevens verzameld via thuistestjes en/of labonderzoeken. Meten = weten!

stap 2

Behandeling; resultatengesprek + Mighty Gut herstelplan in totaal 1 uur

Je ontvangt adviezen over de 3 pijlers van een gezond darmmicrobioom. Dit zorgt voor een optimale spijsverteringskracht, darmgezondheid en symbiotisch microbioom. Hierdoor word je minder (vaak) ziek, en kom je lichamelijk en mentaal in balans. 

stap 3

Begeleiding; evaluatiegesprek in totaal 0,5 uur

Zijn je doelen behaald, dan kan het microbioom hersteltraject worden afgesloten. Verdere begeleiding is mogelijk via de Mighty Gut community.

Het motto van Mighty Gut:

 

‘Investeer 10-20% in het opbouwen van je vermogen en 10-20% in het ondersteunen van je gezondheid. Deze combinatie levert het hoogste rendement.’

 

Vermogen geeft vrijheid om je leven naar wens in te delen, en gezondheid geeft de mogelijkheid om hiervan te kunnen genieten.

Tarieven

Telefonische kennismaking €0,-

Los uurtarief €89,-*

Tarief is geldig voor consulten die na 14 januari 2023 zijn ingepland.

Mighty Gut hersteltraject €315,- (3 x 105,- p.m.)*

3 consulturen binnen 3 maanden voor een rustige buik, ontspannen gedachten en energiek lichaam. Bonus toegang tot online leeromgeving en de mogelijkheid om vragen te stellen tussen consulten in. Bonus 3 maanden Mighty Gut community! Beschikbaar via het intakegesprek.

Mighty Gut community €40,- p.m.*

*Evaluatiemoment, maaltijdplanning, toegang tot online leeromgeving. Beschikbaar via het Mighty Gut hersteltraject. Maandelijks opzegbaar.

Algemene voorwaarden

*Mighty Gut werkt met kwaliteitsgeregistreerde diëtisten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD), en geen contracten hebben met zorgverzekeringen. De zorg moet namelijk voldoen aan de wensen van de cliënt, en niet aan de wensen van de verzekeringsmaatschappij. Dit betekent dat vanuit de basiszorgverzekering eigen risico 3 uur per jaar volledig of gedeeltelijk wordt vergoed. De hoeveelheid is afhankelijk van de zorgpolis. Met een artsverwijzing en/of aanvullend pakket is vaak meer vergoeding mogelijk. De factuur wordt door de cliënt afgerekend, en na betaling door de cliënt bij de zorgverzekering gedeclareerd. Regelmatig worden deze onterecht afgewezen. Indien je declaratie is afgewezen kan je met je diëtist overleggen of een aanpassing in de codes op de factuur mogelijk is. Het is de verantwoordelijkheid van de cliënt om alle juiste persoonsgegevens aan te leveren. Diëtistische zorg is vrijgesteld van BTW, met uitzondering van producten. De consulten worden per kwartier berekend en onderverdeeld in contact- en verwerkingstijd. Per consult wordt 10 minuten verwerkingstijd gerekend. De consultkosten zijn excl. laboratoriumonderzoeken en supplementen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden worden alleen labonderzoeken en supplementen geadviseerd als dit zich naar alle waarschijnlijkheid loont in een kortere behandeltijd en/of verhoogde behandeleffectiviteit. Klik op de volgende link voor meer informatie over de vergoeding van diëtistische zorg en dieetadvies: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies#vergoedingen.